Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nedali přednost a bourali

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Zapříčinila sražení chodkyně.  

Čísla v týdenních statistikách zjištěných dopravních přestupků buďto bleskově klesají nebo vystoupají na neuvěřitelná čísla. Stejně tomu bylo i v uplynulém týdnu. Dopravní policisté se opět zaměřili na řidiče telefonisty a číslo v této kolonce zůstává nezměněno. To ale neplatí u bezpečnostních pásů. Tyto nevyužila více než čtyřicítka zjištěných řidičů. Několikanásobně kleslo číslo u překročení maximální povolené rychlosti a u technického stavu vozidla. V kolonkách u alkoholu, nedání přednosti či jízdy na červenou čísla stoupla.

Na červenou barvu na semaforu nereagoval čtyřiatřicetiletý řidič v Uherském Hradišti. Stalo se tak v sobotu 6. října hodinu po poledni. Dopravní hlídka mu po zastavení dala dýchnout a přístroj tak ukázal hodnotu 0,74 promile alkoholu. Protože policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz a tím pádem nemohl pokračovat v řízení, chtěl se této činnosti ujmout jeden ze tří spolujezdců. Ten ale nadýchal ještě víc než řidič a to 0,89 promile alkoholu. Na místo řidiče nakonec usedla střízlivá spolujezdkyně. Muž, který řídil pod vlivem alkoholu a nezastavil na červenou, je podezřelý z přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za který ho čeká pokuta a zákaz řízení až na jeden rok.

Dopravní značku “Dej přednost v jízdě“ přehlédl v pondělí ráno 8. října osmdesátiletý řidič Fabie, který projížděl křižovatkou v Ostrožské Nové Vsi. Díky tomuto přehlédnutí v křižovatce narazil do projíždějícího Renaultu. Oba řidiči se podrobili dechové zkoušce, která dopadla dobře pouze pro řidiče, který nehodu zavinil. Třiatřicetiletý řidič Renaultu nadýchal 0,62 promile alkoholu. Při nehodě na vozidlech vznikla škoda za sto čtyřicet tisíc korun. Naštěstí nebyl nikdo zraněn.

Alkohol před jízdou požil i pětašedesátiletý řidič z Kunovic. Toho dopravní hlídka zastavila z toho důvodu, že za jízdy nepoužil bezpečnostní pás. Poté ještě nadýchal 0,39 promile alkoholu. Muž se přiznal, že před jízdou vypil skleničku vína. I tomuto řidiči hrozí pokuta a zákaz řízení.

Na nepozornost, kvůli které se stala dopravní nehoda v Uherském Brodě, doplatili hned tři lidé. Včera dopoledne v ulici Neradice zastavil řidič Nissanu před přechodem pro chodce, aby umožnil bezpečné přejití vozovky dvaasedmdesátileté chodkyni. Tohoto si nevšimla šestadvacetiletá řidička, která zezadu do Nissanu narazila. Nárazem Nissan “poskočil“ dopředu zrovna ve chvíli, kdy před ním přecházela chodkyně a srazil ji. Žena po střetu s autem upadla na silnici a způsobila si lehké poranění, se kterým byla následně sanitkou převezena na chirurgii v Uherském Brodě. Škoda na vozidlech se odhaduje na dvě stě tisíc korun.


Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 5. 10. – 11. 10. 2012


 


 

Počet zjištěných přestupků

5. 10. – 11. 10. 2012

28. 9. – 4. 10. 2012

Řidič pod vlivem alkoholu

9

2

Řidič pod vlivem drog

0

1

Překročení maximální rychlosti

8

115

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

29

15

Nepoužití bezpečnostních pásů

42

11

Telefonování za jízdy

42

43

Špatný technický stav vozidla

10

114

Uložené kauce za přestupek v dopravě

0

1

11. října 2012, nprap. Milena Šabatová


 

vytisknout  e-mailem