Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nedaleko Paříže vybuchl bankomat. Exploze zranila několik lidí, viník utekl

29. srpna 2020 Ve francouzské obci Mézieres-sur-Seine v pátek explodoval bankomat. Nejméně čtyři lidé skončili v nemocnici a tři desítky dalších utrpěly lehká zranění. Škody sčítá také supermarket, v němž se automat nacházel. Výbuch rozmetal úlomky až dvacet metrů daleko, uvedla agentura AFP. Pachatele se zatím policii vypátrat nepodařilo. 

„V 9:45 ráno někdo vyhodil do povětří bankomat, který se nacházel u vchodu do obchodu Carrefour,“ uvedla policie. Podle agentury AFP utrpělo třicet lidí lehčí zranění a další čtyři skončili v nemocnici s povrchovými popáleninami.

Údaje o zraněných se však rozcházejí, televize BFMTV uvádí šest hospitalizovaných a osmatřicet dalších, kteří potřebovali psychologickou pomoc. Portál Ouest France pak píše o sedmi lehce zraněných.

Výbuch zničil fasádu supermarketu a úlomky rozmetal až do vzdálenosti dvaceti metrů. Pachatel je stále na útěku, policie už však údajně nalezla auto, ve kterém se vydal krást. Našla ho ohořelé v obci Louveciennes nedaleko Paříže a zjistila, že bylo kradené.

Svědci podle Ouest France viděli muže v kapuci, jak u bankomatu klade výbušninu. Navzdory silné explozi ovšem uprchl s prázdnou. „Bankomaty jsou vybaveny k tomu, aby zničily svůj obsah. To činí tento typ útoků zbytečným,“ uvedla místní prefektura a dodala, že „je to víc než bezohledné a navíc zločinné udělat něco takového, když se hned vedle nachází pekárna“.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/francie-predmesti-parize-mezieres-sur-seine-vybouchl-bankomat-zraneni.A200829_100424_zahranicni_kha

vytisknout  e-mailem