Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nedal přednost a srazil cyklistku

Odcizili 600 litrů nafty 

Nedal přednost a srazil cyklistku - zahájení trestního stíhání
Z trestného činu ublížení na zdraví byl v těchto dnech policejním komisařem obviněn 53letý muž, který měl dne 17.7.2008 v Krnově na ulici Pionýrů srazit cyklistku. V ranních hodinách řídil muž vozidlo Felicia a v křižovatce nedal přednost přijíždějící 26leté ženě na jízdním kole. Došlo ke střetu a cyklistka upadla na zem. Utrpěla roztržení sleziny, pneumotorax, zlomeninu očnice a otřes mozku s dobou léčení 3 měsíce.
  
Byl napaden při cestě z nákupu
Bruntálští policisté v dnešních dnech překvalifikovali přestupek proti veřejnému pořádku na trestný čin ublížení na zdraví a výtržnictví, kterého se dopustili dva dosud neznámí pachatelé v Bruntále na ulici Dr. E. Beneše dne 31.7.2008. Jeden z pachatelů zastavil 26letého muže, který šel domů z nákupu a po krátké výměně názorů ho vyzval ke rvačce. Poškozený na to nereagoval a chtěl odejít, ale útočník ho uhodil pěstí do hlavy. Začal se tedy bránit a tak druhý z pachatelů přispěchal útočníkovi na pomoc a strhl poškozeného na zem. Zde ho několikrát udeřil do obličeje a trupu. Způsobili mu pohmoždění zad, frakturu nosních kůstek a pohmoždění hrudníku s dobou léčení do 17.8.2008.
Popis pachatelů:
            - první muž byl ve věku kolem 17-18 let, výšky 165 cm, zavalité postavy, tmavé barvy pleti, velmi krátce střižené černé vlasy, výrazné tmavé
              oči
            - druhý muž - věk kolem 30 let, výšky 180 cm, robustní postavy, velmi tmavé barvy pleti, tmavých vlasů spadajících po límec.
   
Z restaurace odcizil cigarety, které prodal náhodným kupcům
V pondělí 25.8.2008 zahájil policejní komisař SKPV trestní stíhání 18letého mladíka pro trestný čin krádeže. Toho se měl dopustit tím, že 14.12.2007 se vloupal do restaurace Strážiště v Úvalně a z výčepní místnosti odcizil 64 krabiček cigaret. Naskládal je do přineseného batohu, z větší části je vykouřil a některé prodal náhodným kupcům. Způsobená škoda činí 5 178 Kč.   
 
Odnesli si přes 600 litrů nafty a 45 litrů motorového oleje
Policisté šetří krádeže motorové nafty v Heřmanovicích a Jindřichově, kde si pachatelé odnesli přes 600 litrů nafty.
            - v době od 23. do 25.8.2008 v Heřmanovicích dosud neznámý pachatel odstřihl část plechového opláštění skladu pohonných hmot a otvorem vnikl dovnitř. Zde odcizil 350 litrů motorové nafty a 45 litrů motorového oleje. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 13 800 Kč.
            - v průběhu víkendu v Jindřichově poškodil pachatel uzavírací víko nádrže nákladního vozidla Renault a odcizil 300 litrů motorové nafty. Způsobená škoda činí 10 310 Kč.
  
Odcizené vozidlo nalezli policisté na pastvině
Ve včerejším tiskovém servisu jsme informovali o odcizeném vozidlu Ford Sierra v Břidličné. Policisté ford nalezli v pondělí 25.8.2008 odstavený na pastvině a po ohledání ho vrátili majiteli. Neoprávněné užívání cizí věci šetří OOP Břidličná.
  
Při čekání na autobus přišel o peněženku
V Bruntále na autobusové zastávce na ulici Jesenické v pondělí 25.8.2008 čekal 16letý hoch na spoj do Opavy a přišel o peněženku s finanční hotovostí 1 200 Kč a doklady. Tu měl uschovanou v boční síťové kapse cestovní tašky, kterou měl položenou na zemi mezi nohama. Šetří OOP Bruntál.
  
Získal výhru podvodně
Z trestného činu podvodu byl dne 25.8.2008 obviněn 44letý muž z Bruntálu. Svého trestního jednání se měl dopustit tím, že dne 13.5.2008 využil skutečnosti, že obsluha herny v Bruntále na náměstí J. Žižky chybně vynulovala výhru na automatu ve výši 32 407 Kč. Zůstala na hracím panelu a tak část prohrál a 26 071 Kč označil obsluze za svou výhru a nechal si ji vyplatit.
 
Dívenka mu vběhla pod kola
V 15,35 hodin v pondělí 25.8.2008 v Moravském Berouně na Masarykově ulici došlo ke srážce nezletilé chodkyně s fordem. 12letá dívenka stála s kamarádkami zády k silnici a následně bez rozhlédnutí vběhla bezprostředně před projíždějící ford 55letého řidiče. Muž již nedokázal pro krátkou vzdálenost srážce zabránit a došlo ke střetu. Dívenka utrpěla zlomeninu prstu u levé nohy a oděrky na noze.
  
V podnapilém stavu byl agresivní
V Osoblaze na ulici Klášterní v neděli v 18,20 hodin 29letý muž v podnapilém stavu poškodil vstupní dveře bytu a fyzicky napadl 56letého majitele. Způsobil mu poranění nosu. Policisté agresivního muže zajistili a při dechové zkoušce mu naměřili 3,62 promile alkoholu. Byl převezen na záchytnou stanici k vystřízlivění a je podezřelý z přestupku proti majetku a veřejnému pořádku.
 
                                                          
 vrchní inspektor nprap. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem