Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nedal přednost

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Řidič vozidla Audi měl řádně popito. 

V uplynulém týdnu někteří řidiči spěchali tak, že zapomínali sledovat dopravní značky s nejvyšší povolenou rychlostí. Celkem šedesát jich dostalo od policistů nemalou pokutu za rychlou jízdu. V jiném případě muž spěchal tak moc, že dokonce boural. Nakonec to nebylo jen spěchem, ale i vypitým alkoholem. V pondělí navečer 5. listopadu projížděl Babicemi sedmatřicetiletý řidič vozidla Audi. Při jízdě z centra a vjíždění na hlavní silnici se dostatečně nevěnoval řízení a nezastavil na „Stopce“. Tak nedal přednost řidičce fabie, se kterou se střetl. Přivolaní policisté u něj provedli dechovou zkoušku, která vykázala hodnotu 3,06 promile alkoholu. Muž přiznal, že popíjel do odpoledních hodin. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Na místě navíc zjistili, že vůz má téměř tři roky propadlou technickou kontrolu. Opilému řidiči nyní hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi včetně zákazu řízení až na deset let.

V ten samý den zastavila policejní hlídka třiatřicetiletého řidiče octavie, který projížděl Starým Hrozenkovem. I on se před jízdou posilňoval alkoholem. Dechový přístroj vykázal hodnotu 2,64 promile alkoholu. Tomuto řidiči hrozí až roční vězení včetně zákazu řízení.

Pod vlivem návykových látek se nezdráhal řídit ani dvaatřicetiletý řidič. Policisté ho zastavili ve čtvrtek ráno v Uherském Brodě za volantem fordu. Dechová zkouška na alkohol vyšla negativní. Naopak výsledek testu na drogy byl pozitivní. Muž přiznal, že pár dnů před jízdou požil pervitin.

Pozitivní test na pervitin vyšel i jednatřicetiletému řidiči vozidla značky Porsche, kterého policejní hlídka zastavila ve Starém Městě v ulici Východní. Z dostupné evidence navíc zjistili, že muž nemá za volantem co dělat, neboť mu Okresní soud v Uherském Hradišti vyslovil zákaz řízení až do května příštího roku. Za tento trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání hrozí až dvouleté vězení.

Měsíc do konce zákazu řízení všech motorových vozidel zbýval sedmapadesátileté řidičce vozidla značky Volvo. Ženu zřejmě přemohla touha po řízení a zákaz porušila. Policisté ji zastavili v úterý nad ránem ve Starém Městě. Nyní jí hrozí opět zákaz řízení včetně pobytu ve vězení.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 2. 11. – 8. 11. 2018

Počet zjištěných přestupků

2. 11. – 8. 11. 2018

26. 10. – 1. 11. 2018

Řidič pod vlivem alkoholu

7

2

Řidič pod vlivem drog

5

3

Překročení maximální rychlosti

60

108

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

0

3

Nepoužití bezpečnostních pásů

19

1

Telefonování za jízdy

3

3

Špatný technický stav vozidla

5

3

Neoprávněné zastavení a stání

0

17

Chodci

1

2

Cyklisté

8

7


12. listopadu 2018, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem