Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nedá si říct a nedá

ZLÍNSKO: Podmíněný trest mu zřejmě nestačil. 

Komisař kriminální policie ze Zlína obvinil dvaatřicetiletého muže z Otrokovic ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody a krádež, kterých se dopustil v době vyhlášení nouzového stavu na celém území České republiky, v případě odsouzení mu proto hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

Muž od 14.10.2020 do 2.11.2020 celkem třikrát překonal oplocení rodinného domu, v němž žijí jeho rodiče, přestože má zakázáno na pozemek i do domu vstupovat. V prvním případě navíc poškodil zámek vstupních dveří a odcizil z domu potraviny, kosmetiku a holicí strojek, ve druhém případě chtěl přespat v přístřešku u domu, v čemž mu zabránila jeho matka, která na místo přivolala policisty, a ve třetím případě odcizil z ložnice svých rodičů 4500 korun.

Muž byl již dvanáctkrát řešen v přestupkovém řízení v Otrokovicích i ve Zlíně a navíc byl za stejnou trestnou činnost v loňském roce potrestán podmíněným trestem. Nyní podali kriminalisté návrh na jeho umístění do vazby, což soudce okresního soudu akceptoval a policisté z pohotovostního a eskortního oddělení dnes muže převezli do vazební věznice v Olomouci.

5. listopadu 2020, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem