Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nechtěl pustit lékaře ke svému otci. Vyhrožoval zabitím sebe, i jeho.

KRAJ - Krajští kriminalisté zahájili trestní stíhání proti 43letému muži, který bránil lékařům ošetřit otce a následně mu způsobil zranění nožem. 

V pondělí, krátce před šestou hodinou večerní, zadrželi policisté s pomocí příslušníků Zásahové jednotky Středočeského kraje 43letého muže, který odmítal pustit lékaře ke svému otci, který měl zdravotní problémy a vyhrožoval zabitím sebe, i otce.

Incident se odehrál na soukromé zahradě rodinného domu na Příbramsku. Syn bránil přístupu k nemocnému otci jak zdravotníkům, tak policistům, proto byla na místo k řešení situace přivolána  zásahová jednotka s vyjednavačem, který se snažil s mužem navázat kontakt.

U něho se ale agresivita stále stupňovala, muž nechtěl komunikovat, stále vyhrožoval zabitím sebe i otce, kterému držel u těla nůž. Zásahová jednotka musela proto rychle reagovat a za užití donucovacího prostředku, taseru, muže zpacifikovala. Ten však při tomto zákroku ještě stačil otce poranit nožem.

43letého muže okamžitě policisté zadrželi, odzbrojili a po lékařském vyšetření eskortovali do policejní cely. Staršího z mužů (1953) převezli záchranáři do nemocnice, kde podstoupil operační zákrok. V současné době je ve stabilizovaném stavu.

Okolnostmi případu se nyní zabývají kriminalisté z Krajského ředitelství policie Středočeského kraje, kteří si událost převzali. V úterý, v odpoledních hodinách, pak proti 43letému muži zahájili trestní stíhání pro dva trestné činy, a to vydírání a zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu. Státnímu zástupci současně postoupili návrh na vzetí obviněného do vazby, a to pro všechny tři vazební důvody – tedy, že se bude trestnímu stíhání vyhýbat, bude působit na nevyslechnuté svědky a v trestné činnosti by mohl pokračovat. O vazbě bude soud rozhodovat ve středu.

V případě pravomocného odsouzení hrozí nejvyšší trestní sankce za zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu, za který vymezuje trestní zákoník trest odnětí svobody od 10 do 18 let.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
31. května 2022

vytisknout  e-mailem