Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nechtěl otevřít kufr

Policistům nabízel úplatky 

Neobvyklou službu zažila hlídka policistů Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou v noci 12. 8. z pátku na sobotu.
Po čtvrté hodině ranní policisté spatřili při výjezdu z města na jedné z hlavních komunikací vozidlo s podezřelým způsobem jízdy. Řidič kličkoval a opakovaně přejížděl přes plnou čáru. Rozhodli se proto auto zastavit.
Dvaapadesátiletý cizinec předložil všechny potřebné doklady, které měl v pořádku. Rovněž jeho dechová zkouška měla negativní výsledek. Když ale muži zákona chtěli vozidlo Voslkwagen Vento zkontrolovat, muž se zalekl a žádal je, ať zavazadlový prostor neotevírají, že jim za to dá 3.000 korun. Hlídka muže vyzvala, ať upustí od tohoto protiprávního jednání a otevře kufr. Muž ale dál zvyšoval "svoji nabídku", nabízel úplatek 3.000 korun pro každého, pak již to byla částka 5.000 korun pro každého. Nakonec nabídl „ať si každý řekne, co chce“.
Hlídka po opakovaném odmítnutí a upozornění, že se muž dopouští trestné činnosti, kufr auta otevřela. V něm našla 37 plátěných pytlíků, v nichž v každém z nich bylo uloženo přibližně 10 kg měděných použitých špon a hrotů. Kromě toho v autě našli policisté zcela nové autosoučástky a měděný odpad. Muž tyto věci postupně kradl od května tohoto roku v jednom automobilovém podniku na Rychnovsku. Policisté ho zadrželi právě, když se je pokoušel převézt do Polské republiky.
V sobotu odpoledne kriminalisté muži sdělili obvinění ze zločinu úplatkářství a přečinu krádeže, za které mu hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi.
Muž je vyšetřován na svobodě. Škoda byla vyčíslena na téměř 50.000 korun.
 
por. Mgr.Alena Kacáková
tisková mluvčí
15.8.2011, 11:00

vytisknout  e-mailem