Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nechtěl do vězení

DĚČÍNSKO - Odsouzený muž se vyhýbal trestu; Poškodil cizí majetek... 

Nechtěl do vězení

     Na problémy si zadělal 20letý muž, který byl odsouzen k několikaměsíčnímu vězení. Přestože si výzvu k nástupu do vězení převzal, ve stanoveném termínu do něj nenastoupil, takže na něj byl v srpnu vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Včera ráno ho kontrolovali policisté z děčínského oddělení hlídkové služby, po provedení všech nezbytných úkonů ho eskortovali do teplické věznice. Kromě původního trestu mu za vyhýbání se vězení hrozí obvinění z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a prodloužení pobytu za mřížemi až o dva roky.

Poškodil cizí majetek

     Z přečinu poškození cizí věc i se bude zodpovídat 45letý muž, který koncem srpna poškodil v Děčíně posuvnou bránu. Z přesně nezjištěného důvodu za použití hrubé síly vytlačil vstupní bránu do objektu a přitom poškodil elektrický pohon, škoda byla vyčíslena na více jak 25 tisíc korun. Policisté mu v uplynulých dnech sdělili podezření z přečinu, za který ho může soudce v případě uznání viny poslat až na dva roky za mříže.

Krádež nářadí

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se ve Varnsdorfu vloupal do dílny u rodinného domu. V nočních hodinách vnikl oplocený pozemek a z dílny ukradl pásovou brusku v hodnotě patnáct set korun. Zloději, který kradl v době nouzového stavu, hrozí za trestné činy porušování domovní svobody a krádeže až osmileté vězení.

2. listopadu 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem