Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nechce pouštět exmanžela do domu

ČESKÁ LÍPA - Půjde za to před soud. 

     Z trestného činu neoprávněného zásahu do práva k domu se zodpovídá 63 letá žena z Českolipska. Obviněná se do konfliktu se zákonem dostala  poté, co po rozvodu  začala všemožně bránit  svému exmanželovi v užívání jejich společného domu . Vzhledem k tomu, že mezi nimi ještě nedošlo k majetkovému vyrovnání, je dům stále  součástí jejich společného jmění. Žena však tuto skutečnost ignoruje a v domě například už vyměnila zámky dveří , uzamyká před manželem jednotlivé místnosti a různými jinými způsoby mu jeho trvalé bydliště znepřístupňuje. Soud ji za to může potrestat až dvouletým vězením nebo peněžitým trestem.

Kabelku neuhlídala

     Včera v odpoledních hodinách v českolipském Lidlu přišla o svou kabelku  45 letá místní zákaznice. Žena si ji neprozíravě položila do nákupního vozíku a během nákupu zboží samotnou krádež vůbec  nezaregistrovala . V rukách neznámého zloděje spolu s kabelkou skončila její  finanční hotovost 4800 korun, mobilní telefon a dokonce i  pernamentka na masáže. Celková škoda činí 6 500 korun. Policisté touto cestou varují všechny ženy, které obstarávají nákupy, aby si své kabelky nikdy neukládaly do nákupních košíků nebo je na ně nevěšely. Zákaznice  nákupních středisek totiž své kabelky před všudypřítomnými a pohotovými zloději  neuhlídají. V tomto případě je opravdu užitečné poučit se  z chyb druhých než ze svých vlastních.

 

Odcizil nepojízdné auto

     Policisté již znají jméno zloděje, který počátkem října odcizil z České ulice v České Lípě nepojízdné osobní vozidlo značky Ford Escort Combi. Oprávněnému majiteli tím způsobil škodu za  27 tisíc korun. Porouchané vozidlo skončilo ve sběrně druhotných surovin, kam ho  29 letý obviněný z Mladoboleslavska  poté, co ho rozřezal,  odprodal.

vytisknout  e-mailem