Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nechala si cizí peníze

TEPLICKO - Zatajení nalezené hotovosti; Okradl vrstevníka; Odcizené auto. 

Nechala si cizí peníze

     Přísloví „ s poctivostí nejdál dojdeš“ zřejmě nic neříká 49leté ženě, která našla cizí peníze. Případ, který skončil na stole kriminalistů, se stal koncem listopadu v centru Teplic. Podezřelá si v bance všimla, jak ženě, která si dala vybrané peníze do kapsy, vypadly bankovky na zem. Místo toho, aby ji na to upozornila, chvilku počkala a finanční hotovost ze země sebrala.

     Žena krátce po odchodu z banky zjistila, že nemá vybraných šedesát tisíc korun, protože si je dala do „falešné“ děravé kapsy, když se ale do ústavu vrátila, bankovky už nenašla. Obrátila se proto na policisty, kteří podle kamerových záznamů zjistili, že peníze našla žena, která je z podlahy vzala a ponechala si je. Ve spolupráci s bankou se podařilo zjistit totožnost podezřelé, která byla v uplynulých dnech obviněna z přečinu zatajení věci. Pokud případ skončí u soudu, mohla by si nepoctivá žena vyslechnout verdikt až ročního vězení.

Okradl vrstevníka

     Policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 30letému recidivistovi, který začátkem února okradl v Proseticích o rok mladšího muže. Navázal hovor s poškozeným a následně mu měl z kapsy tepláků vytáhnout mobil a z hlavy vzít bezdrátová sluchátka. S věcmi v hodnotě přes šest a půl tisíc korun pak z místa činu utekl. Pokud bude podezřelý uznán vinným, hrozí mu s ohledem na trestní minulost až tříleté vězení.

Odcizené auto

     Škodu sto tisíc korun způsobil neznámý pachatel, který v Trnovanech odcizil auto. Zřejmě v průběhu noci se zmocnil zaparkovaného vozidla Škoda Octavia, policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po ukradeném autě pátrají.

15. února 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem