Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nechal si vyměnit okapy na domě

TRUTNOVSKO - Když mu naúčtovali materiál, nestačil se divit. 

Ve středu 2. května se na trutnovské policisty obrátil starší muž. Uvedl, že jej oslovili pracovnici zahraniční firmy, s nimiž se dohodl na výměně okapů na svém domě. Konečná cena ho však překvapila, neboť dosahovala částky 60 tisíc korun.

Oznamovatel policistům při výslechu uvedl, že nejdříve neměl o výměnu okapů zájem. Nakonec svoje rozhodnutí přehodnotil a s firmou se na výměně dohodl. Cena za práci měla činit pouze 1500 korun, muž se však nezajímal o cenu za materiál. Po dvou hodinách práce po něm pracovník zmíněné firmy požadoval částku ve výši 60 tisíc korun za použitý materiál při výměně okapů. Tuto sumu muž zaplatil, ač se mu zdála vysoká a počínání firmy se mu nelíbilo. Po zaplacení si však  nenechal vystavit ani fakturu za odvedenou práci. Celá událost se mu poté rozležela v hlavě a učinil oznámení na policii, aby tak upozornil na jednání této firmy.

Trutnovští policisté se daným oznámení zabývají a prozatím nestanovili případnou právní kvalifikaci.  

Touto cestou chceme upozornit občany, aby důkladně zvážili, s kým uzavřou smluvní vztah a od koho si nechají odvést práci například na svém domě. Je dobré si firmu prověřit a hlavně si nechat vystavit fakturu. Tato může následně sloužit i pro případnou reklamaci.

prap. Lukáš Vincenc
3. května 2018, 15:23

vytisknout  e-mailem