Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nechal si peněženku v zaparkovaném voze

ZLÍNSKO: Přes noc o ni přišel.  

Téměř ve stejný moment přijali zlínští policisté oznámení od poškozených, kteří ráno našli na parkovišti stát své automobily více či méně poškozené. Oba případy se staly zřejmě v noci ze středy na čtvrtek ve Zlíně.
Parkování na Jižních Svazích ve Zlíně sebou přináší jistá rizika a jedním z nich je, že si vaše vozidlo vyhlédne vandal a podstatně změní jeho původní podobu. Podobně dopadl i vůz sedmadvacetiletého muže z Hodonínska. Do laku karoserie jeho vozu neznámý vandal vytvořil hluboké rýhy, a to na všech dveřích. Navíc si zlost vybil i na zadním stěrači, který částečně ulomil. Způsobil tak nešťastnému majiteli škodu přesahující deset tisíc korun, za což mu hrozí až jednoletý pobyt za mřížemi.
Motivem poškození vozidla ve druhém případě, který se v noci ze středy na čtvrtek stal, nebylo jen vybití agrese pachatele, ale primárním cílem bylo vloupání do vozidla a následná krádež. Vše se odehrálo ve Zlíně na ulici Boněcko. Neznámý pachatel vnikl do vozu zaparkovaného před domem skrze zadní okno, které rozbil. Z auta si následně odnesl autorádio, peněženku s hotovostí a osobními doklady. Pachatel za své jednání může být potrestán i odnětím svobody na dvě léta.
 
 

8.června 2012, pprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem