Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nechal si, co mu nepatřilo

VSETÍNSKO: Za zatajení věci tr. zákon ukládá až roční trest odnětí svobody.  

Kriminalisté sdělili v těchto dnech podezření z trestného činu zatajení věci čtyřicetiletému muži ze Vsetína, který našel v křoví jízdní kolo a to si nechal, i když mu nepatřilo. Měl však smůlu. Ve vsetínském parku potkal majitele kola, který si ho poznal a přivolal policii. Čtyřicátník nejprve kriminalistům tvrdil, že kolo koupil za 11 tisíc korun v zastavárně. Tam však policisté zjistili, že muž lže. Nakonec muž sdělil, že kolo našel v křoví v centru Vsetína. Pokud však někdo něco najde a nepatří mu to, měl by se obrátit na ztráty a nálezy na příslušném obecním úřadě. Ponecháním nalezených věcí se člověk může dopustit buď přestupku proti majetku, nebo trestného činu zatajení věci, za který trestní zákon ukládá až roční trest odnětí svobody.
 
Majitelem jízdního kola je devatenáctiletý mladík z Valašského Meziříčí, kterému někdo kolo v hodnotě 7 000 korun odcizil ve Vsetíně na Trávníkách koncem září. Podle našich poznatků není zlodějem čtyřicetiletý muž. Tento případ policisté vyšetřují.
 
Čtyřicetiletý muž byl na policii v posledních dnech ještě jednou, kdy byl zadržen při vloupání do firmy ve Vsetíně, odkud vyvezl dva vozíky, na kterých demontoval železná kola, která chtěl dát do sběrných surovin. Zloděje přistihl ve firmě majitel. Policisté muže zadrželi a ve zkráceném přípravném řízení jsme mu sdělili podezření z tr. činu krádež.
 
 
 
12. října 2012, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 

vytisknout  e-mailem