Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nechal se vydírat

CHOMUTOVSKO - Zaslání erotického videa se mu vymstilo. 

Případem vydírání, který byl oznámen v tomto měsíci, se zabývají policisté z obvodního oddělení na Chomutovsku. Na policii se obrátil muž středního věku, který zřejmě naletěl podvodníkovi.

Dotyčný se podle svých slov na sociální síti seznámil s osobou, která zde vystupovala jako žena. Začal si s ní dopisovat a po nějaké době mu poslala několik erotických videí. Jedno své erotické video jí pak na oplátku poslal i zmíněný muž. To se však ukázalo jako veliká chyba. Neznámý pachatel totiž muže v souvislosti se zaslaným videem začal vydírat. Chtěl po něm peníze s tím, že pokud mu je odmítne posílat, poskytne toto video jeho partnerce a přátelům. Muž tedy raději požadované peníze začal podle pokynů neznámého posílat, čímž přišel již o desítky tisíc korun.

Pokud policisté neznámého pachatele dopadnou, hrozí mu v případě prokázání viny za spáchání trestného činu vydírání až čtyřletý trest.

V této souvislosti varujeme občany, aby pečlivě zvážili zasílání jakýchkoli materiálů (videí, fotografií) s citlivým obsahem komukoli. Jakmile totiž takové video zašlete, již není ve vaší moci ovlivnit, co se s ním bude dít, a zda ho někdo zneužije například právě k vydírání vaší osoby, nebo zda se video či fotografie posléze neobjeví například zveřejněné na internetu apod.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 22. prosince 2022

vytisknout  e-mailem