Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nechal klíče v zapalování

TEPLICE - Nechal klíče v autě, to skončilo ve sběrně; Lepší je řešit problémy v klidu... 

Nechal klíče v autě, to skončilo ve sběrně
     Podezření ze spáchání přečinu krádeže si vyslechl 24letý muž, který koncem května letošního roku odcizil osobní vozidlo. Využil trestuhodné nedbalosti poškozeného, který nechal ve svém osobním motorovém vozidle Peugeot v zapalování klíče a s autem odjel. S ukradeným vozem se projížděl po Bílině a okolí a pak jej prodal do výkupny sběrných surovin a to za pouhou tisícovku. Předtím ještě ze zavazadlového prostoru odcizil ošacení, obuv a další věci poškozeného. Lapkovi teď hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Lepší je řešit problémy v klidu
   V červnu letošního roku přijali policisté oznámení, že neznámý pachatel v Teplicích poškodil zaparkovaný automobil zn. VW Polo. Kopnutím promáčkl pravé přední dveře zaparkovaného vozidla, čímž poškozené majitelce způsobil škodu ve výši 20 tisíc korun. Provedeným šetřením vyšlo najevo, že auto bylo zaparkované před vjezdem do rodinného domu, což jeho obyvatele rozčílilo natolik, že do vozidla kopnul. Přitom bylo jeho chování úplně zbytečné, protože vozidlo bránicí vjezdu bylo z místa následně odtaženo. Svého zkratkovitého jednání nyní může litovat, bylo mu sděleno podezření z přečinu poškození cizí věci, za které může putovat až na dva roky za mříže.
 
„Vybílená“ garáž
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do řadové garáže v Bílině. Lapka si odnesl elektrickou svářečku, pneumatiky, benzínovou sekačku a motorovou pilu, poškozený vyčíslil škodu na 17 tisíc korun. Věc je šetřena jako přečin krádeže, za který hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Teplice, 18. 8. 2010, nprap. Daniel Vítek

vytisknout  e-mailem