Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Necelý měsíc na svobodě

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Amnestovaný vězeň zpět za mřížemi. 

Loupežné přepadení – čtvrtý a nejhorší skutek, kterého se tento týden dopustil teprve devatenáctiletý muž z Uherskohradišťska. Jedná se o amnestovaného vězně, který své šance na svobodný život absolutně nevyužil.
Už pár dnů po propuštění napadl svou matku v Bojkovicích. Policisté tento skutek tehdy kvalifikovali jako přestupek proti občanskému soužití. Od té doby však neuplynul snad ani týden, abychom se s mužem nesetkali. Kradl například měděné okapy z kostela v Komni. Tam si podivného muže v kraťasech a bundě všimnul kolemjdoucí muž a zavolal policii. Hlídka pak kulhajícího mladíka, který se poranil při seskoku ze sakristie, zadržela. Pachatel tehdy nic nezapíral, naopak, ukázal policistům, kde jsou ukradené svody. Způsobil škodu kolem čtyř tisíc korun. Za to si vyslechnul obvinění z trestného činu krádeže.
Porušování domovní svobody byl další delikt, který má na svědomí tento zřejmě hodně zoufalý muž. Začátkem února se vloupal do penzionu v Bojkovicích, odkud ukradl převážně jídlo.
Jeho nejhorším a nejzávažnějším činem však bylo loupežné přepadení herny v Uherském Brodě, ke kterému došlo tento týden. Pachatel vstoupil do provozovny a u obsluhy se domáhal peněz. Servírku dokonce strčil tak silně, že upadla. Vzhledem k tomu, že neměla množství peněz, které pachatel požadoval, ukradl alespoň tisícovku z baru a utekl. Policisté mladíka zadrželi o pár minut později. Tentokrát vzhledem k závažnosti trestného činu, podal státní zástupce návrh vazbu, které soud vyhověl. Pachateli teď hrozí trest odnětí svobody až na deset let.
Prověřujeme, zda se tento amnestovaný vězeň nedopustil ještě dalších případů. Máme totiž podezření, že má na svědomí některé krádeže na Vsetínsku.
Trvalé bydliště ve Zlínském kraji má 254 lidí, kteří byli v lednu propuštěni na svobodu díky amnestii prezidenta České republiky.

 

7. února 2013, Jana Macalíková

vytisknout  e-mailem