Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nebyl spokojený s léčbou

ZLÍNSKO: Vyhrožoval výbuchem LDN.  

Zlínští policisté vypátrali muže, který v listopadu loňského roku volal na linku 158 s výhružkou, že do půl hodiny vyletí do vzduchu léčebna dlouhodobě nemocných (viz http://www.policie.cz/clanek/anonym-vyhrozoval-vybuchem.aspx ).
Za tímto telefonátem je jednadvacetiletý mladík ze Zlínska. Ten nebyl spokojený s úrovní zdravotnictví a způsobem léčby, které byl na jeho onemocnění aplikován. Proto si řekl, že se doktorům trochu pomstí. Toho dopoledne se dozvěděl, že následující den může ukončit hospitalizaci a odejít domů. To se mu nelíbilo. Byl přesvědčený, že by měl v nemocnici ještě zůstat. Rozčílen tedy odešel před budovu a telefonicky kontaktoval linku 158. Ihned poté, co oznámil výbuch LDN, vyhodil SIM kartu z telefonu do hromady sutin nedaleko místa, odkud telefonoval. A myslel si, že na něj policisté nikdy nepřijdou. Omyl.
Nyní všeho lituje a mrzí ho, že svým neuváženým jednáním způsobil nepříjemnosti nejen všem léčebnám ve Zlínském kraji, ale i zasahujícím policistům. Zajímavostí je, že přestože nahlásil výbuch léčebny dlouhodobě nemocných, tak na LDN ve skutečnosti hospitalizován nebyl.

 

26. února 2014, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem