Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nebezpečný pirát silnic zadržen

Z těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a poškozování cizí věci včera středočeští kriminalisté obvinili třiačtyřicetiletého muže, který agresivní a nebezpečnou jízdou ohrožoval řidiče na dálnici D1 a nakonec způsobil dopravní nehodu. 

Ve středu 29. prosince tento muž v terénním vozidle Mercedes bílé barvy kolem 13 hodiny na na 15 až 20 km dálnice D1ve směru na Brno dojel na bezprostřední nebezpečnou vzdálenost vozidlo Ford escort jedoucí v levém jízdním pruhu, předjel ho  pravým jízdním pruhem a když se opět zařadil před vozidlo Ford do levého pruhu, začal vytrvale a prudce brzdit tak, že donutil řidičku Fordu zcela zastavit v nejrychlejším pruhu dálnice. Vznikla tak velmi nebezpečná situace, která ohrozila nejen jí, ale i její dceru..

O pár kilometrů dál, na 30 km D1 celou situaci zopakoval. Opět dojel vozidlo ( tentokráte typu Mercedes 221), objel ho zprava, zpátky se před něho zařadil a začal vytrvale a prudce brzdit. Řidič vozidla Mercedes 221 i přes veškerou snahu nezabránil střetu  s vozidlem agresivního řidiče. Na vozidle Mercedes 221vznikla škoda za 200 000 korun. Naštěstí řidič i jeho syn vyvázli bez zranění.

K nehodě vyjeli policisté Dálničního oddělení Mirošovice, kteří po zadokumentování nehody řidiče zadrželi a předali kolegům služby kriminální policie a vyšetřování středočeského kraje. Obviněný řidič je v současné době v cele předběžného zadržení, kriminalisté podali návrh na uvalení vazby. Muží hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody v délce 5 až 12 let.

Policisté žádají případné svědky, kteří včera na dálnici D1kolem poledne zaregistrovali nebezpečné chování řidiče v terénním vozidle Mercedes bílé barvy končící SPZ čísly 22 22, aby zatelefonovali na linku 158.
Děkujeme.
 
mjr. Soňa Budská
30.12.2010

 

vozidlo obviněnéhovozidlo obviněného

vytisknout  e-mailem