Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nebezpečný manévr skončil dopravní nehodou

KOLÍNSKO – Mladý řidič začal předjíždět, ale nestihl se již vrátit do svého jízdního pruhu. 

Během včerejšího rána řešili dopravní policisté z Kolína střet dvou vozidel poblíž obce Veltruby. Mladý řidič začal hazardně předjíždět, nezvládl řízení a čelně naboural do protijedoucího vozidla. S lehkým zraněním ho letecká záchranná služba převezla do pražské nemocnice. Policisté na místě vypočetli škodu na obou vozidlech ve výši 150 000 Kč.

Dvaadvacetiletý řidič se se svým vozem značky Škoda rozhodl vozidlo před ním předjet a to na silnici vedoucí z Kolína směrem na obec Veltruby. Při předjíždění se pravděpodobně lekl protijedoucího vozidla Citroen, zazmatkoval a zatáhl ruční brzdu. Protože nepřizpůsobil rychlost mokré a zasněžené vozovce, dostal smyk a čelně se s protijedoucím vozidlem střetl. Vrtulník mladého řidiče transportoval s blíže nespecifikovaným zraněním do jedné z pražských nemocnic. Ostatní účastníci nehody zraněni nebyli. U řidičů se dechovou zkouškou vyloučil vliv alkoholu.

Obzvláště v zimních měsících by měli být řidiči obezřetní a myslet na bezpečnost svou i všech ostatních. Do smyku se vozidlo nejčastěji dostane při prudkém brzdění, zrychlování nebo při průjezdu zatáčkou. Proto raději snižte rychlost, ať máte situaci pod kontrolou. Jezděte vždy s ohledem na stav komunikace a klimatické podmínky, které jsou často nepředvídatelné.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Kolín
21. ledna 2021

vytisknout  e-mailem