Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nebezpeční mladíci za volantem

Tři případy velmi mladých řidičů pod vlivem alkoholu nebo drogy, řešili o víkendu policisté na Rakovnicku. 

    Dne 12.12.2009 v 16.45 hodin kontrolovala hlídka jesenických policistů ve spolupráci s hořesedelskými kolegy v Jesenici v ulici Plzeňská, devatenáctiletého mladíka z okresu Rakovník při řízení osobního motorového vozidla Opel Corsa. U mladíka byla nejprve provedena dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem. Následně provedli policisté u řidiče zkoušku zda není ovlivněn drogou a test byl pozitivní na přítomnost amphetaminu v těle řidiče. Mladík se dobrovolně podrobil odběru biologického materiálu a lékařskému vyšetření v rakovnické nemocnici. Řidiči byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. O věci bude rozhodnuto na základě výsledků toxikologického rozboru.

     Dne 12.12.2009 ve 23.10 hodin kontrolovala hlídka dopravní policie na silnici II. třídy v katastru obce Nový Dům, řidiče osobního motorového vozidla VW Passat. V řidiči byl zjištěn devatenáctiletý mladík z okresu Písek. Dechovou zkouškou bylo v dechu řidiče zjištěno 0,71 promile alkoholu, opakovanou zkouškou 0,58 promile a ještě následným opakováním 0,60 promile. Řidič doznal, že před jízdou vypil jedno dvanáctistupňové pivo. S naměřenou hodnotou souhlasil. Řidiči byla zakázána další jízda a zadržen řidičský průkaz. Věc bude postoupena k dořešení správnímu orgánu.

     Dne 13.12.2009 ve 3.05 hodin došlo na místní komunikaci u benzinové čerpací stanice v Krupé k havárii vozidla Škoda Octavia. Devatenáctiletý mladík z okresu Rakovník po předchozím požití alkoholu nezvládl svůj vůz a narazil v prostoru vjezdu k benzinové stanici do svodidel. Z místa nehody chtěl ujet, což se mu nepodařilo a z místa utekl. Následně na linku 158 oznámil odcizení svého vozu. Nicméně svědci nehody potvrdili, že vozidlo řídil právě jeho majitel. Mladík se posléze doznal k řízení vozidla v době nehody. Na výzvu policistů se odmítl podrobit dechové zkoušce na alkohol i lékařskému vyšetření a odběru krve. Doznal, že v průběhu večera vypil několik piv a několik velkých odlívek tvrdého alkoholu. Řidiči byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Věc bude postoupena k dořešení správnímu orgánu.

nprap. René Černý

vytisknout  e-mailem