Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nebezpečné vyhrožování

HRADECKO - Řidič vytáhl na druhého řidiče plynovku. 

V sobotu 5.8. jsme krátce po 18. hodině na lince 158 přijali oznámení o ohrožování střelnou zbraní. K incidentu mělo dojít na parkovišti před jednou prodejnou v Chlumci nad Cidlinou, kde měl jeden řidič bránit ve výjezdu druhému řidiči a posléze na něho měl mířit zbraní, kterou vytáhl z přihrádky u spolujezdce. Následně muž z místa odjel neznámo kam. Dle uvedené SPZ vozidla, policisté zjistili, že by se mohlo jednat o 21letého muže, který byl v minulosti již opakovaně řešen za různé protiprávní jednání včetně vyhrožování zbraní. 
Policisté po muži a jeho vozidle začali pátrat. Jeho bydliště a další vytipovaná místa byla však negativní. Díky sociálním sítím policisté zjistili, že míří do Hradce Králové na sraz tuningových vozidel. Na místo byla vyslána i zásahová jednotka. Před jejich příjezdem se však podařilo dopravním policistům, kteří dohlíželi na akci, muže zadržet a pistoli zajistit. 
V současné době má muž sděleno podezření z přečinu nebezpečné vyhrožování, za což mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. U pistole, která je plynová, podáme návrh na propadnutí věci.

por. Iva Kormošová
7.8.2023, 15.00

vytisknout  e-mailem