Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nebezpečná rychlost

Jihočeský kraj - Mladý řidič si svou rychlou jízdou "vysloužil" následné správní řízení. 

To, že si někteří řidiči běžné silnice „pletou“ se závodním okruhem, se ve středu odpoledne přesvědčili dopravní policisté z Oddělení silničního dohledu. Před 17:00 hod. prováděli běžnou dopravní kontrolu na silnici I/23 mezi obcemi Řípec a Doňov, na rozhraní bývalých okresů Tábor a Jindřichův Hradec. V té době kolem nich vyšší rychlostí projel řidič (roč. 1989) osobního vozidla tovární značky Mercedes Benz. V místě, kde je nejvyšší povolená rychlost v jízdě 90 km/h, jí překročil o několik desítek kilometrů. Radarem v policejním vozidle byla naměřená rychlost na 217 km/h.

Policisté muže zastavili a uvedený přestupek v dopravě s ním vyřídili sepsáním oznámení o dopravním přestupku, kdy bude spisový materiál odeslán k projednání na obec s rozšířenou působností.

Řidiči, uvědomte si, že stanovené rychlostní limity na komunikacích různých typů, mají své opodstatnění a v tak vysoké rychlosti je omezen výhled i reakce na nepředvídatelné situace. Pomáhejte snižovat rizika vzniku dopravních nehod v rámci našeho projektu „Kolik varování ještě potřebuješ?“

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

30. srpna 2019

Odkazy do noveho okna

Mercedes Benz 217 km h

Mercedes Benz 217 km h 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem