Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nebezpečná jízda

Český Krumlov - Mladík svou opileckou jízdou ohrožoval životy a majetky dalších osob. 

Českokrumlovští dopravní policisté vyšetřují případ jízdy pod vlivem alkoholu řidiče osobního vozidla tovární značky BMW 530.

V sobotu v noci prováděli kapličtí policisté hlídkovou službu v jejich služebním obvodě. V 01:40 hod. si všimli osobního vozidla BMW 530, který na II/154 v místní části u lomu vjel do protisměru. Policisté ihned zapnuli výstražné zvukové zařízení a snažili se řidiče zastavit. Ten však na uvedenou světelnou výstrahu nereflektoval a stále ujížděl z obce směrem na Skoronice a Dolní Dvořiště. Po celou dobu přejížděl ze strany na stranu, několikrát porazil dopravní značení. Poté pokračoval dál směrem k bývalé státní hranici, kde se na opravovaném úseku I/3 u sjezdu za obcí Skoronice (u Nažidel) snažil projet přes stojící osobní vozidla. Přitom poškodil tři osobní vozidla a jel dále na Dolní Dvořiště.

Řidič vozidla během jízdy prorazil pneumatiky na přední nápravě, což ho však nikterak „nepřibrzdilo“ a mírnými obtížemi jel až cca 500 metrů za Skoronicemi, kde dostal obousměrný smyk a havaroval do levého silničního příkopu. Následně strážci zákona urychleně vystoupili z vozidla a muže zadrželi za pomocí donucovacích prostředků.

Lustrací řidiče zjistili, že se jedná o občana cizí státní příslušnosti (roč. 1997), žijícího na území České republiky, který není vlastníkem řidičského oprávnění na příslušnou skupinu, a po provedení dechovou zkoušky přístrojem Dräger jim výsledek ukázal, že má v dechu bezmála 1,7 promile. Svým protiprávním jednáním způsobil škodu za více jak 172 000 korun.

Případ byl po zadokumentování postoupen k dalšímu vyšetřování českokrumlovským dopravním policistům, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

19. září 2016

vytisknout  e-mailem