Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nebezpečná jízda

LITOMĚŘICKO – Přes zákaz a pod vlivem; Pro lyže do auta; Nebezpečný nález… 

Včera v nočních hodinách byl v Litoměřicích zastaven a kontrolován devětačtyřicetiletý muž z Terezínska při řízení osobního vozidla. Následnou kontrolou bylo zjištěno, že řidič má vyslovený platný zákaz řízení všech motorových vozidel a nejen to. Orientační test na přítomnost jiných návykových látek měl pozitivní. Podezření pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání bylo řidiči sděleno. Pro jízdu pod vlivem jiných návykových látek se bude podezřelým dále ve správním řízení zabývat příslušný úřad.

Pro lyže do auta

Krádeží lyží ze zaparkovaného vozidla se zabývají litoměřičtí policisté. Neznámý pachatel se v odpoledních hodinách vloupal na ulici před domem do vozidla. Pravděpodobně ho navnadil pohled přes okénko vozu na nově zakoupené lyže s vázáním, kterých se po překonání zámku dveří zmocnil. Majitel lyží vyčíslil škodu na 5 tisíc korun. Po pachateli krádeže policisté pátrají.

Nebezpečný nález přinesl na stanici

S neobvyklým případem se v uplynulých dnech setkali terezínští policisté. Na policejní stanici přišel oznamovatel, který jim přinesl nalezenou munici. Jednalo se o tři kusy výbušek. Na místo byl ihned přivolán pyrotechnik ústecké policie, který munici převzal a odvezl k likvidaci. Naštěstí nedošlo k ohrožení života, zdraví nebo majetku.

Pro nálezy potencionálně nebezpečných předmětů platí vždy stejná základní pravidla - předmětů se vůbec nedotýkat, ihned přivolat policii a podle možností zajistit, aby se k nim nepřiblížil ani nikdo jiný. Při nedodržení uvedených pravidel by mohlo dojít k ohrožení života či zdraví osob.

Litoměřice, 14. 1. 2020, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem