Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nebezpečí spojené s požitím metylalkoholu stále trvá

ZLÍNSKO: Kolik bude nakonec obětí?  

Metylalkohol zřejmě může za smrt dvou žen, které byly v pondělí nalezeny ve svých domovech. Ačkoliv v době vydání této zprávy nebyly známy oficiální výsledky pitev obou žen, padá podezření z těchto úmrtí právě na otravu metylalkoholem. Kromě dvou úmrtí zlínští kriminalisté prověřují i těžkou újmu na zdraví dalších pěti osob, u kterých lékaři potvrdili taktéž těžkou otravu. A je pravděpodobné, že to nebude ještě konečné číslo.
Důrazně žádáme všechny obyvatele Zlínského kraje, aby se vyhýbali konzumaci rozlévaného tvrdého alkoholu nebo alkoholu nejasného původu, byť na první pohled v originálním balení (nejpravděpodobněji vodka a tuzemák). Zároveň vyzýváme prodejce, kteří s tímto alkoholem nezákonně podnikají, aby ve vlastním zájmu a v zájmu ochrany života a zdraví svých zákazníků ukončili prodej tohoto nebezpečného zboží a dobrovolně kontaktovali policii.
Zlínští kriminalisté ve včerejších podvečerních hodinách zadrželi muže podezřelého z prodeje pančovaného alkoholu. Zároveň jsme na stopě i jeho dodavateli. Bližší informace budeme aktualizovat v souvislosti s dalším průběhem vyšetřování.
 
 

12. září 2012, pprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem