Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nebezpečí nehrozilo

LOUNSKO – Nález munice. 

Postoloprtští policisté přijali oznámení na linku 158, kdy oznamovatelka policistům sdělil nalezení munice v Lipenci. Žena při úklidové práci veřejného prostranství nalezla kovový předmět připomínající granát. Po ohledání předmětu pyrotechnikem bylo zjištěno, že se jednalo o ruční granát RG F1CV, který neobsahoval žádnou výbušnou složku, tudíž nebyl životu nijak nebezpečný. Pyrotechnici teplické policie nalezenou nefunkční část munice převzali a odvezli k likvidaci.

Nálezy munice nejsou na našem území nikterak neobvyklé. Nejčastěji se setkáváme s pozůstatky II. světové války, výjimkou ale nejsou ani nálezy z dob I. světové války, či z války Prusko – Rakouské, nebo naopak z doby nedávno minulé – pozůstatky po činnosti a výcviku vojsk Varšavské smlouvy i naší armády. 

Pro nálezy potencionálně nebezpečných předmětů platí vždy stejná základní pravidla - předmětů se vůbec nedotýkat, ihned přivolat policii a podle možností zajistit, aby se k nim nepřiblížil ani nikdo jiný. Při nedodržení uvedených pravidel by mohlo dojít k ohrožení života či zdraví osob.

9. prosince 2022
por. Mgr. Kamil Marek
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

Odkazy do noveho okna

ruční granát RG F1CV

ruční granát RG F1CV 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem