Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nebezpečí číhá i v trolejbuse

ZLÍNSKO: Starší muž skončil po napadení v nemocnici.  

V sobotu kolem sedmé hodiny ráno oznámili strážníci Městské policie ve Zlíně na operační středisko Policie České republiky, že neznámý muž napadl v trolejbuse v centru Zlína jednasedmdesátiletého pána a způsobil mu několik zranění. Policejní hlídky dorazily po pár minutách na místo události. Pátrali v okolí po útočníkovi a vyslýchali napadeného muže a jednoho svědka incidentu.

Starší pán nastoupil ráno do prostředku městské hromadné dopravy s tím, že si pojede koupit noviny. Trolejbus byl téměř plný, proto zůstal stát. Na jedné ze zastávek uslyšel hluk, ale nevěnoval mu pozornost. Až v okamžiku, kdy ucítil ránu do zad, se otočil, aby se podíval, kdo jej napadá. V tom okamžiku se před něj postavil mladík a začal nic netušícímu překvapenému muži bušit pěstmi do tváře. Poté jej shodil na zem, kde v útocích pokračoval. Držel jej na zemi kolem krku a uštědřil mu několik úderů pěstí do hlavy a horní části těla. Starší muž se snažil mladíka odtlačit ze svého těla, několikrát se při tom na zemi přetočili. Nakonec jej mladý muž kousnul do ruky a do prstu. Při další zastávce trolejbusu útočníka vyvedli cestující ven a ten se dal na útěk. Napadený senior nejdříve policistům celý útok popsal a poté vyhledal lékařské ošetření ve zlínské nemocnici.

Prozatím neznámý agresor je podezřelý z přečinů ublížení na zdraví a výtržnictví, za což mu v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.


29. září 2014, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem