Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

(NE)viditelní chodci

Karvinsko - dopravně preventivní akce zaměřená na chodce.... 

Svítání, soumrak, noc, hustý déšť, mlha či sněžení…….i za těchto podmínek řidič musí chodce vidět včas. A není tomu tak vždy. Nejdůležitější pro chodce je oblečení a doplňky, které na oblečení má. V případě, že chodec má na sobě černé oblečení, je za snížené viditelnosti neviditelný. Z pohledu řidiče náhle vystoupí ze stínů silnice a mnohdy střetu už nezabraní.

Zákon říká, že pohybuje-li se chodec miimo obec za snížené viditelnosti po krajnici nebo po okraji vozovky v místě, které není osvětleno veřejným osvětlením, je povinen mít na sobě prvky z retroreflexního materiálu. Přesto chodcům doporučujeme nosit reflexní doplňky i ve městě. Chodci by měli být zodpovědní a na svoji bezpečnost dbát.

Územní odbor policie Karviná se zapojil do celokrajské dopravně bezpečnostní akce, která je zaměřena na viditelnost chodců. Napříč okresem, zejména v brzkých ranní nebo v podvečerních hodinách, jsme na frekventovaných místech oslovovali chodce. Policisté lidem připomínali jak je důležité být viděn. Chodcům, především těm neviditelným, jsme rozdávali reflexní pásky.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková
komisař

+420 974 734 208
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
kancelář ředitele krajského ředitelství
oddělení tisku a prevence


 

Odkazy do noveho okna

viditelnost

viditelnost 

Detailní náhled

viditelnost2

viditelnost2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem