Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

(Ne)sváteční střípky

ZLÍNSKO: Odvrácená strana vánoc. 

Krádeže, vulgární nadávání, fyzické útoky, řízení pod vlivem alkoholu. Ani vánoce nebyly co do počtu trestných činů či přestupků ničím výjimečným. Naši policisté museli řešit mnoho konfliktních situací. Většinou v nich hrál hlavní roli alkohol.
Pravděpodobně na sváteční náladu policistů spoléhal devětapadesátiletý muž ze Zlína. Na Štědrý den ráno ho zastavila naše hlídka pohotovostního a eskortního oddělení a v jeho dechu naměřila 1,34 promile. Řidič se nechal vyšetřit u lékaře. Je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podobně nebezpečné porušení zákona policisté netolerovali ani o svátcích.
V noci na Štědrý den poškodil jeden z hostů dveře u hospody na Jižních Svazích. Opilý dvaadvacetiletý muž přišel kolem půl druhé do restaurace a pěstí udeřil do skleněných dveří tak silně, že je poškodil. O hodinu a půl později se agresivní host vrátil a do dveří silně uhodil ještě jednou. Hostinský si škodu vyčíslil na bezmála pět tisíc korun. Policisté agresivního muže zajistili a pro jistotu nechali přespat v cele na obvodním oddělení. Muž nadýchal 1,89 promile a z cely se dostal až v dopoledních hodinách.
Podobný nápad měl i devatenáctiletý muž z Hodonína. V sobotu ráno úmyslně poškodil skleněnou výlohu u jedněch dveří v areálu Svitu a zlínskému Krajskému úřadu způsobil škodu 4500 korun.
Oba muže potrestá městský úřad, kam jsme tyto přestupky proti majetku předali k vyřízení.
Na Štěpána museli zlínští policisté řešit spory v jedné rodině. Devětapadesátiletý muž napadl svou starou matku. Do čtyřiaosmdesátileté ženy strčil tak, že upadla na křeslo a pak na zem. Zároveň jí velmi vulgárně nadával. Policisté zjistili, že muž je silně opilý (1,59 promile) a převezli ho do léčebny v Kroměříži. Budou zjišťovat, jestli se v rodině neodehrává domácí násilí.
Na Štěpána večer ve Vizovicích zasahovali policisté kvůli ženě, která opakovaně volala na linku záchranné služby, že chce spáchat sebevraždu skokem z mostu. Policisté dvaapadesátiletou ženu skutečně na mostě našli, stála u řeky Lutoninka a znovu a znovu volala na linku 155. Vzhledem k tomu, že žena byla zjevně opilá a permanentně vyhrožovala tím, že si ublíží, policisté ji převezli na vyšetření do místní nemocnice. Lékař rozhodl, že ženu, která nadýchala 2,14 promile, nechá umístit v kroměřížské nemocnici.

 

27. prosince 2010, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem