Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Ne každá pomoc se vyplatí

Muži se během jízdy vyměnili. Moc si ale nepomohli, neboť první z nich měl tři platné zákazy řízení a druhý byl pod vlivem pervitinu. 

Policisté z místního oddělení Smíchov si včera krátce po půlnoci všimli bílé dodávky jedoucí po ulici Radlická, v němž seděly tři osoby. Policisté se rozhodli toto vozidlo v poměrně špatném technickém stavu zastavit a zkontrolovat jeho osádku. Když se za ním vydali, všimli si, jak se řidič během jízdy vyměnil se spolujezdcem. Policisté proto toto vozidlo ihned předjeli a zastavili.

Policisté u muže, který v té chvíli seděl za volantem, provedli orientační test na přítomnost drog v těle, který byl pozitivní na pervitin. Následně zjistili i příčinu, proč se spolujezdec s řidičem za jízdy vyměnil. Původní řidič má totiž tři platné zákazy řízení a na místě se navíc odmítl podrobit testu na drogy.

Policisté proto oba řidiče zadrželi a převezli na policejní služebnu. Původní řidič je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Navíc odmítl test na drogy a zřejmě ho tak čeká další, v pořadí již čtvrtý zákaz řízení. Spolujezdec, který se s řidičem vyměnil, je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a v případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Co se týče kriminální minulosti, není ani jeden z řidičů nezkušený začátečník. Spolujezdec, který se s řidičem měnil, má na svém kontě již šest záznamů. Původní řidič jich má dokonce osmnáct.

Por. Mgr. Iveta Martínková – 17. 7. 2016

vytisknout  e-mailem