Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

(Ne)bezpečný věk

Novojičínsko - Ve středu 21. září 2011 navštívili novojičínští policisté fulnecký klub důchodců. 

V budově fulneckého kulturního centra se sešly téměř dvě desítky seniorů z Fulnecka, kteří s policisty přes hodinu a půl diskutovali. Policisté v průběhu  besedy přítomné seznámení také s činností  Policie ČR a s aktuální bezpečnostní situací v teritoriu, která byla  doplněna o účast policisty místního oddělení.
 
Cílovou  skupinou tematických besed pod názvem (Ne)bezpečný věk jsou senioři, kteří tvoří skupinu obyvatel, která je nejvíce ohrožena kriminalitou. Stávají se nejčastěji oběťmi krádeží, loupežného přepadení a podvodů. Pod nejrůznějšími záminkami se pachatelé vloudí do bytů  seniorů a snaží se zjistit,  kde mají schované úspory. Starší lidé jsou většinou  důvěřiví, nepředpokládají, že jim chce někdo ublížit.

Foto z besedy zde :   foto1       foto2      foto3

Našim cílem je zvýšení  pocitu bezpečí občanů starší generace a snížení možných rizik, se kterými se  mohou senioři potkat.
Seniory upozorňujeme na nebezpečné situace, seznamují je s možnostmi  tyto rozpoznat a účinně se jim vyhýbat. 

Obsah besed pro seniory:
 
Jak se bránit okradení - zaměřeno na pouliční zloděje, kapsáře a seznámení s aktuálním stavem pouliční kriminality v  teritoriu, riziková místa a opatření.
Bezpečný domov - rady  a doporučení.
Reklamní zájezdy za účelem prodeje zboží, výhry - jak nepodlehnout  svodům podvodníků.
Bezpečně na silnicích - přecházení vozovky, správné přecházení, ukázky reflexních  prvků a barevně výraznějšího oděvu, jak se chovat za snížené  viditelnosti,  senior řidič.
 
Kde a za jakých podmínek se dají tyto besedy s policisty Preventivně informační skupiny dohodnout? Zájemci mají tyto tři možnosti. Telefonicky objednat na číslech 974 735 207/8 nebo 602 161 739, nebo emailem tisknj@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem