Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

NCOZ na letním dětském táboře

Prázdniny jsou obdobím, kdy děti mohou mít mnoho nevyužitého volného času. Svůj život tak mohou přesunout, třeba i z nudy nebo z nedostatku zájmu ze strany rodičů, ještě více do dnes pro ně tolik lákavého virtuálního světa, kde se mohou stát obětí trestné činnosti. 

Proto ve středu 17. července 2019 navštívili kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu SKPV Letní dětský tábor Nové Hrady, který pořádají policisté Krajského ředitelství policie Středočeského kraje.

Během dopoledne proběhla přednáška a následná diskuse s několika desítkami dětí, zaměřená zejména na rizika komunikace v prostředí internetu a to především na sociálních sítích. Následně byl promítnut videospot preventivní kampaně #SayNo! ("ŘEKNI NE!"), která varuje před sexuálním nátlakem a vydírání dětí v online prostředí. Po zodpovězení dotazů, které se týkaly potenciálních rizik při komunikaci na sociálních sítích, rozdali policisté NCOZ dětem brožury s komiksem ke kampani #SayNo!

Vedoucí LDT Nové Hrady mjr. Mgr. František Med ocenil preventivní iniciativu NCOZ, neboť období prázdnin může být pro děti z pohledu kybernetické kriminality rizikovým obdobím. „Je třeba i o prázdninách dětem připomenout, že kyberprostor má i svá rizika a není to jenom hra a zábava“.


plk. Mgr. Jaroslav Ibehej
NCOZ SKPV
19. července 2019

vytisknout  e-mailem