Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Návštěvnost Dokska vzrostla o víkendu o několik tisícovek lidí kvůli tanečnímu festivalu

ČESKOLIPSKO - Dohlíželi jsme proto na bezpečnost všech. 

Vzhledem k očekávanému nárůstu návštěvníků Dokska v souvislosti s konáním tanečního festivalu "Mácháč 2023" jsme dohlíželi na veřejný pořádek i na bezpečnost na silnicích a svojí přítomností v regionu jsme odrazovali potenciální pachatele od trestné činnosti. Letošní festival naštěstí nepoznamenaly žádné mimořádné události. I přes výrazné zatížení silničního provozu neevidujeme žádnou dopravní nehodu. Rovněž jsme nezaznamenali žádný trestný čin násilného charakteru. Již tradičně jsme bezproblémově komunikovali s organizátory akce, kteří se o bezpečnost návštěvníků akce rovněž starali.   Mácháč 2023Mácháč 2023

Při kontrolách jsme zajistili u 28 lidí drogy, které svým množstvím odpovídaly spáchání přestupku.  Nejčastěji to byla marihuana a MDMA, u někoho jsme našli ale i kokain nebo hašiš. Další 4 záchyty drogy jsme kvalifikovali jako přečin přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Největší zásobu u sebe měl 31letý muž z Jičínska. Jednalo se o  13 narkosáčků s kokainem , dalších 13 s pervitinem a taky 1 s marihuanou. Zajištěné drogy ještě podrobíme znaleckému zkoumání, které bude součástí podkladů pro jejich trestní stíhání.

Dopravní policisté přistihli při řízení vozidla 2 řidiče pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek v takové míře, že se ještě jednalo o přestupek a 9 z kontrolovaných řidičů se bez uvedení důvodu odmítlo podrobit dechové zkoušce na alkohol nebo orientačnímu testu na drogy.

21. 8. 2023
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

Mácháč 2023

Mácháč 2023 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem