Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Návštěvnice restaurací přišly o věci

"Vášnivý kuřák", "I přes zákaz jezdil dál", "Rozbité výlohy" a další zprávy z Bruntálska 

Návštěvnice  restaurací přišly o věci
I přes naše neustálá varování, aby lidé nenechávali bez dozoru cenné věci, tak policisté opět šetřili v průběhu víkendu dva případy krádeží peněženek a platebních karet v restauracích v Bruntále.
Oba případy se staly v sobotu 17.10.2009 v ranních hodinách dosud neznámý pachatel využil nepozornosti 19leté dívky a v restauraci na ulici Cihelní jí z dámské kabelky odcizil peněženku. V ní měla majitelka platební kartu i s PINem, doklady a finanční hotovost ve výši 50 Kč.
Ve druhém případě, tentokrát v restauraci na ulici Požárníků, vzal pachatel ze stolu z kabelky peněženku i s mobilním telefonem Sony Ericsson 18leté dívce. V peněžence byly doklady, platební karta a finanční hotovost ve výši 3 700 Kč.
Celková způsobená škoda činí celkem 6 tisíc Kč.
 
Z baru vzal dvě skříňky
Rýmařovští policisté šetří případ krádeže peněz z baru v Rýmařově. Dosud neznámý pachatel vnikl do baru a z police odcizil plechové skříňky. V nich se nacházela finanční hotovost v celkové výši přes 15 tisíc Kč. Jinak nic neprohledal a ani nerozházel.
  
I přes zákaz jezdil dál
V Široké Nivě dne 18.10.2009 zastavili vrbenští policisté 37letého řidiče fiatu. Při kontrole muž předložil pouze osvědčení o registraci vozidla a pojišťovací kartu. Při komunikaci s řidičem byl z jeho dechu cítit zápach alkoholu a tak byl vyzván k dechové zkoušce, kterou i s odběrem krve odmítl. Byla mu zakázána další jízda. Při lustraci policisté zjistili, že řidič má soudem vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do července 2011. Je podezřelý z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.
  
Rozbil výlohu autosalónu
V Rýmařově dne 17.10.2009 dosud neznámý pachatel rozbil výlohu autosalónu a vnikl dovnitř. Střepy z výlohy poškodil lak na fábii a také ze stolu prodejny odcizil příruční pokladnu s finanční hotovostí 1 400 Kč. Při odchodu si vzal ještě i vystavenou obrazovku zn Lenco. Svým jednáním způsobil majiteli škodu ve výši přes 17 tisíc Kč.
  
Vášnivý kuřák
Vášnivým kuřákem byl zřejmě pachatel, který se dne 16.10.2009 násilně vloupal do prodejny potravin ve Dvorcích. Rozbil skleněnou výlohu a z prodejny odcizil cigarety různých značek v celkové hodnotě přes 33 tisíc Kč. Poškozením výlohy způsobil škodu 2 tisíce Kč. Na místě vloupání byl nasazen i policejní psovod se služebním psem Yagem, který vypracoval stopu, na které nalezl několik rozházených balíčků cigaret.
 
                                                                                  
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
 
 
 

vytisknout  e-mailem