Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Návštěva žáků z Ostroměře

JIČÍNSKO - Strážci zákona dětem předvedli také část vybavení pro výkon služby 

Již na začátku března přijal pracovník Preventivně informační skupiny Jičín pozvání mezi žáky Základní školy Ostroměř, kde se v několika třídách uskutečnily plánované besedy. Při této příležitosti se na preventistu obrátili učitelé druhé a třetí třídy, kteří projevili zájem o prohlídku policejní budovy v Jičíně.

Ta se uskutečnila ve středu 2. května, kdy žáčci, plni očekávání, otevřeli vstupní dveře hlavního vchodu Územního odboru PČR Jičín. Něco z historie si připomněli prohlídkou výstavy, kde si například děti prohlédly dobové uniformy, modely dříve používaných dopravních prostředků, fotografie současných služebních vozidel a mnoho dalších exponátů. Na učebně posluchačům preventista představil některá další odvětví policejní práce.

Žáci se také setkali s policistou určeným pro výcvik strážců zákona. Přítomným vysvětlil správný postup v případě nálezu podezřelého předmětu, který se podobá munici nebo střelné zbrani.

Dopravní policisté dětem představili nové služební vozidlo, určené pro dohled nad silničním provozem. Malí zvědavci si se zájmem prohlédli jeho vybavení, které dopravní policista názorně předvedl a doplnil příslušným výkladem. V závěru děti vyjádřily spokojenost s připraveným programem, který jim přinesl mnoho nových informací o policejní práci.
por. Bc. Petr Janda
02. 05. 2012

Odkazy do noveho okna

Jičínsko

2. 5. ZŠ Ostroměř 

Detailní náhled

Jičínsko

2. 5. ZŠ Ostroměř 

Detailní náhled

Jičínsko

2. 5. ZŠ Ostroměř 

Detailní náhled

Jičínsko

2. 5. ZŠ Ostroměř 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem