Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Návštěva mezi seniory a zdravotně postiženými

Policie ČR a BESIP předali užitečné rady i informace 

Návštěva u zdravotně postižených
 
     Dne 14. března 2012, se v odpoledních hodinách konala v sále Novostrašnického kulturního centra schůze Základní organizace Svazu zdravotně postižených Nové Strašecí, které se účastnila i Policie České republiky a BESIP. Akce, která začínala v jednu hodinu odpoledne, se nakonec zúčastnilo více jak 150 členů. Vedoucí obvodního oddělení v Novém Strašecí společně se zástupcem, npor. Kinšt a npor. Kučera, se věnovali hostům opravdu odpovědně. Přítomným vysvětlili rizika, jaká dnešní společnost pro seniory a postižené přináší. U každého problému se pozastavili a věnovali několik dobrých rad a typům, jak se bránit proti případným zlodějům či podvodníkům. Nespornou výhodou bylo, že oba muži zákona pracují v daném regionu a dobře znají tamější problematiku. Otázky tedy přímo trefné na zdejší kriminalitu a „život“, zodpovídali oba jmenovaní s profesionální přehledností.
     Ve spolupráci s nimi zde byl i pan Dan Švanda, koordinátor za Středočeský kraj pro BESIP. Ten přítomné seznámil s všeobecnými riziky dopravy, přecházení a vůbec pohybu v silničním provozu. Nechybělo ani promítání ukázek chyb, kterých se senioři i postižení v silničním provozu dopouštějí.
    V závěru přednášky a diskuse bylo účastníkům rozdáno mnoho užitečných letáků, brožurek, reflexních předmětů, tašek a jiných a jiných věcí. Všichni přednášející sklidili od přítomných potlesk. Dle vyjádření paní Valerové ze Svazu, se beseda opravdu moc povedla a otázky na Policii ČR a BESIP nebrali konce. Věříme, že se podobné akce bude Policie ČR i nadále účastnit.

20. března 2012

nprap. Jana Žáčková

vytisknout  e-mailem