Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Návštěva mezi dětmi v M. Újezdě a Byšicích

Policisté zpestřili dětem konec školního roku 

     Konec školního roku využívají pedagogové každoročně k pořádání různých zábavných a prezentačních aktivit. Tak je tomu i letos. V rámci těchto akcí pozvalo dne 9. června 2010 vedení Základní a mateřské školy v Malém Újezdě mezi své svěřence a žáky policisty z Obvodního oddělení PČR Mělník a Preventivně informační skupiny, Územního odboru Policie ČR, Mělník.
      Děti se mohly během této návštěvy, která se díky krásnému počasí konala na školním hřišti seznámit například s výstrojí policistů pořádkové jednotky, jejíž součásti si poté i vyzkoušely. Dále se seznámili s výbavou, kterou policisté používají při běžném výkonu služby, jako je např. vysílačka, balistická vesta a přístroj určený k provádění orientačních dechových zkoušek Dräger.
     Prezentace se setkala mezi dětmi s velkým ohlasem, malí diváci hlavně ocenili, že měli možnost si předváděnou výbavu takříkajíc odzkoušet na vlastní kůži. Při této akci padlo i několik zvídavých dotazů.
 
      Po této návštěvě směřovaly kroky policistů na Základní školu v Byšicích, kde probíhala další akce, která měla žákům přiblížit práci záchranných složek. Na místě policisté vystřídali příslušníky z Hasičského záchranného sboru.
      V rámci této akce opět policisté předvedli žákům prvních až devátých tříd policejní výzbroj a výstroj. Prezentace byla specifická tím, že žáci kladli větší množství otázek, týkajících se policejní práce a některých zákroků.
     

vytisknout  e-mailem