Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Návštěva Mateřské školy v Libáni

JIČÍNSKO - Policista si s dětmi povídal o bezpečném chování doma i na ulici 

Ve čtvrtek 1. listopadu se za malými předškoláky zastavil v Mateřské škole v Libáni pracovník Preventivně informační skupiny Jičín.

Po krátkém uvítání si s dětmi nejdříve povídal o bezpečném chování doma. Podle kreslených obrázků policista pozorným posluchačům vysvětlil, na co si musí dát pozor například v kuchyni, koupelně nebo obývacím pokoji.

Blíží se zimní radovánky, při kterých děti musí dbát také určité opatrnosti. Nemohou sáňkovat a lyžovat tam, kde by mohly vjet na silnici. Preventista se zmínil i o nebezpečí při vstupu na zamrzlé vodní plochy. Povídání pokračovalo vysvětlením základních pravidel správného přecházení silniční komunikace. Policista také posluchačům zdůraznil nutnost používání reflexních prvků na oblečení a názorně předvedl „policejní reflexní vestu“. Okamžitě se od dětí dozvěděl, že ve školce podobné vestičky mají. Určitě zvýší jejich bezpečnost při společných vycházkách.

Při povídání o pravidlech silničního provozu se policista zmínil i o cestování s rodiči v automobilech, kdy by i na sebekratší jízdu měli své potomky bezpodmínečně řádně zajistit v sedačkách.

Preventista dále s přítomnými zopakoval správné chování při setkání s neznámým člověkem, který od nich požaduje například doprovod, nabízí sladkosti nebo je láká do vozidla.

Malí zvědavci si pro policistu připravili také několik dotazů, na které jim v závěru odpověděl. Jako malý dárek dětem v herně nechal omalovánky a vystřihovánky.
por. Bc. Petr Janda
02. 11. 2012

Odkazy do noveho okna

Jičínsko

1. 11. MŠ Libáň 

Detailní náhled

Jičínsko

1. 11. MŠ Libáň 

Detailní náhled

Jičínsko

1. 11. MŠ Libáň 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem