Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Návštěva expertů Ředitelství služby cizinecké policie v Bělehradě

Návštěva expertů Ředitelství služby cizinecké policie v Bělehradě se uskutečnila ve dnech 27. – 31. ledna 2014. Jde o další pokračování v Twiningovém projektu Velké Británie a Policie ČR.  

Twiningový projekt k „Vytvoření efektivního systému pro prevenci a potlačování ilegální imigrace na území Srbské republiky“ schválila Evropská komise už v listopadu 2011 a je realizován v partnerství Ministerstva vnitra Velké Británie a Policie ČR. Cílem aktivity je zlepšení prevence a potlačování ilegální imigrace na území Srbska a výměna zkušeností v oblasti boje s informační kriminalitou.
 
Při předchozí návštěvě ředitele Ředitelství služby cizinecké policie plk. Mgr. Majera v Srbsku v říjnu 2013 vytvořili specialisté skupiny analýzy rizik webové stránky pohraniční policie Srbska, podle vzoru fungujícího na ředitelství v Česku.
 
Hlavním cílem lednové cesty do Bělehradu bylo poskytnutí podpory a poradenství vyššímu managementu srbské pohraniční policie a školení jejich analytiků v oblasti zpracovávání statistických dat o nelegální migraci. Členové české delegace předali srbským kolegům zkušenosti s problémy, které sami museli řešit v době, kdy Česká republika přistupovala k EU. Vysvětlili podrobnosti integračního procesu, jak vypadala příprava na integraci a hodnocení komisařů z EU. Dále srbské policisty seznámili se zkušenostmi v oblasti řešení azylových řízení a ilegální migrace v době přistupování Česka k EU.
 
Akce se vBělehradě zúčastnil gen. Nenad Banovič, který v květnu loňského roku navštívil Ředitelství služby cizinecké policie v Praze. Přítomni byli také jeho zástupci pro řešení problematiky služby i další pohraniční policisté ze Srbska.

vytisknout  e-mailem