Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Návštěva družiny ZŠ Mělník - Pšovka

Děti si zopakovaly dopravní výchovu a odměnou jim bylo snímání otisků prstů 

     Během uplynulého týdne, navštívili policisté z Preventivně informační skupiny Územního odboru PČR Mělník, děti na základní škole na Mělníku – Pšovka. Zhruba třicet dětí z druhých a třetích tříd se sešlo po vyučování a výborném obědě ve školní družině, kde již pro ně měli policisté připravenou hodinku plnou zábavy a her.
      Školáci byli rozděleni do dvou skupin. V té první měli děti možnost vidět alespoň část práce policejních kriminalistů na místě činu. Snímání otisků prstů z různých předmětů, jako např. sklenic či jiných ploch děti velmi zaujala. Policista dětem poutavě vyprávěl, jak se na místě činu sbírají různé otisky a k čemu slouží. Děti měli mnoho všetečných otázek. V závěru měli sami možnost si nechat „vzít“ otisky svých hbitých prstíků a tyto zvěčnit na věrné kopie daktyloskopických karet. Tyto si nakonec odnesli domů na památku.
      Druhá skupinka dětí usedla s policistkou do hloučku a hlavním tématem her byla dopravní výchova. Školáci museli doplnit dopravní značky do obrázku, kde bylo znázorněno několik situací chování chodců, cyklistů či řidičů osobních vozidel. Nadšeně a téměř bez chyby doplnili tyto značky a projevili tak dobrou znalost v této oblasti. Správně určili i další značky, které jim policistka předložila. V závěru si děti zopakovaly, jak správně má vypadat jízdní kolo, kde s ním mohou jezdit a co mají mít jako cyklisté na sobě. Do pracovních sešitů dokreslovali barvy semaforů a různých dopravních situací.
     Obě skupinky se po určité době vyměnily, takže žádné z dětí nebylo o nic ochuzené. Nakonec dostali školáci pár drobných dárků za vzorné chování a velmi dobré znalosti v dopravní výchově a s příslibem, že zde nejsou policisté naposledy, se s dětmi rozloučili.
 

7. března 2011

nprap. Jana Žáčková

vytisknout  e-mailem