Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Návštěva dětí z mateřské školy

PRAHA VENKOV – ZÁPAD - Děti z Mateřské školy v Libčicích nad Vltavou navštívily místní policejní oddělení. 

Policisté z Obvodního oddělení v Libčicích nad Vltavou 13. června letošního roku připravili pro děti ze zdejší mateřské školy den s policisty, který se odehrál v prostorách policejní budovy a před ní. Policisté zde představili svojí výzbroj a výstroj, jakož i technické vybavení a pomůcky, které využívají při běžném výkonu služby. Děti si mohly vyzkoušet, jak funguje test na zjištění alkoholu v dechu, nasazování pout, ale i zátěž balistické vesty a přilby. Veliký úspěch měla prohlídka policejních vozidel. Zpestřením byla motorka dopravních policistů včetně výbavy. O zajímavý výklad se postaral vedoucí dopravní policie zdejšího územního odboru npor. Mgr. Radek Syrovátka.

Policejní preventistka děti s ohledem na blížící se prázdniny seznámila s pravidly bezpečného chování chodců a cyklistů v provozu, přičemž s nimi probrala i možná nebezpečí, která je mohou venku potkat.

Děti si odnesly užitečné materiály s preventivními radami, pexeso s dopravními značkami, vystřihovánky, omalovánky aj.

To, že akce měla úspěch, bylo zřejmé zpětnou vazbou pedagogického sboru, rodičů, ale hlavně dětí, které jako poděkování namalovaly obrázky, a policistům je předaly.

por. Mgr. Mgr. Anna Štisová, MBA
Územní odbor Praha venkov - Západ
4. července 2022

vytisknout  e-mailem