Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Návštěva dětí v Mělnickém Vtelně

Děti prokazovaly policistům své znalosti v oblasti dopravy 

     Dnešního dne navštívila policistka z Preventivně informační skupiny Územního odboru PČR Mělník, společně s kolegou z obvodního oddělení ve Mšeně, mateřskou a základní školu v Mělnickém Vtelně. Zhruba se čtyřiceti dětmi policisté strávili téměř celé dopoledne.
      Policejní vozidlo a služební výstroj byla pro děti z mateřské školky velkým lákadlem. A nejenom pro ně. I ty školou povinné se na prohlídku auta a vyzkoušení policejního majáku těšili. Školáci si nejdříve poslechli základy a pravidla při přecházení, hraní a chování coby účastník silničního provozu, jako chodec i cyklista. Vybrané dopravní značky znali naprosto správně. V průběhu povídání si děti vyzkoušeli písemně různé testíky, kde projevily znalosti v oblasti přecházení přes přechody, dopravních značek, znalosti důležitých telefonních čísel. Mimo jiné i co všechno by měli mít na sobě při jízdě na jízdním kole, vybavení jejich jízdních kol a další. Děti pilně odpovídali, někdy si nechali poradit, ale jinak své třídní učitelky přesvědčili, že doba strávená ve škole jim přeci jenom něco „přinesla“. Všechny děti byli odměněni drobnostmi, které policisté do školy dětem přinesli. Ještě před prohlídkou vozidla i v jeho průběhu, kladly děti všetečné otázky, které směřovaly k dopravě či používání některého služebního vybavení.
     V závěru návštěvy si děti „vyprosili“ na příští rok návštěvu zdejšího Územního odboru. Nápad je opravdu skvělý neboť praktickou ukázkou „reality života“ si děti mohou uvědomit, jak některé jejich vylomeniny mohou dopadnout. Poděkování dětí bylo vřelé a policisté se blikajícím majáčkem rozloučili.

11. listopadu 2010

nprap. Jana Žáčková

vytisknout  e-mailem