Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Návštěva čínského prezidenta v Praze - AKTUALIZACE

Pražská policie připravuje mimořádné bezpečnostní opatření. 

V souvislosti s plánovanou návštěvou prezidenta ČLR v hlavním městě Praze ve dnech 28. až 30. března 2016 připravuje policie ve spolupráci s dalšími subjekty mimořádné bezpečnostní opatření, které se zcela jistě dotkne nejen samotných Pražanů, ale i turistů a návštěvníků Prahy. Přinese s sebou dočasná omezení silničního provozu, výluky MHD i uzavírky vybraných lokalit a veřejných prostranství či památek zejména v centru metropole.

Je pochopitelné, že bezpečnostní opatření mohou zasáhnout do běžného života především Pražanů. Policie proto žádá občany o shovívavost a trpělivost. Opatření jsou nezbytná k zajištění bezpečnosti nejen chráněných osob, ale i obyvatel a návštěvníků metropole. Konkrétní informace o plánovaných omezeních a uzavírkách policie z bezpečnostně taktických důvodů předem zveřejňovat nebude.

Řidičům v této souvislosti policisté doporučují, aby během zmíněných dní pozorně sledovali aktuální informace k dopravě na standardních informačních portálech a na světelných informačních tabulích vybraných páteřních komunikací.

Souhrnnou tiskovou zprávu Policejního prezidia ČR  o mimořádných bezpečnostních opatřeních naleznete zde.

21. března 2016
mjr. Mgr. Andrea Zoulová
tisková mluvčí, Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy

Aktualizace

Přípravy samotného bezpečnostního opatření vrcholí. Policie v tomto ohledu úzce spolupracuje s magistrátem, dopravním podnikem i městskou policií. Na bezpečnost v metropoli a hladký průběh zahraniční návštěvy budou dohlížet denně stovky policistů, vojáků a strážníků.

Policie v souvislosti s připravovaným bezpečnostním opatřením apeluje zejména na rezidenty z konkrétních lokalit, které jsou již nyní označeny přenosným dopravním značením za bezpečnostní zóny, a žádá je o maximální pochopení. Součástí opatření totiž budou standardní policejní kontroly zaměřené na oprávněnost vstupu konkrétních osob.
Řidičům policisté opětovně doporučují, aby během zmíněných dní pozorně sledovali aktuální informace k dopravě na standardních informačních portálech a na světelných informačních tabulích vybraných páteřních komunikací.

Informace o výlukách a změnách jízdního řádu MHD naleznou občané na webových stránkách Magistrátu hl. m. Prahy nebo Dopravního podniku hl. m. Prahy.

mjr. Mgr. Andrea Zoulová – 24. března 2016

 

vytisknout  e-mailem