Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Návrh na obžalování státní zástupkyně

Kriminalisté Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování (ÚOKFK SKPV) v těchto dnech ukončili vyšetřování případu, v rámci kterého trestně stíhají bývalou okresní státní zástupkyni jednoho jihočeského města.  

Státní zástupkyně je obviněna z přečinu zneužití pravomoci úřední osoby. Kriminalisté ÚOKFK SKPV došli k závěru, že v rámci dozoru nad případem, který vykonávalo její osobou vedené státní zastupitelství, nepodnikla žádná opatření k tomu, aby rozhodla o své podjatosti v trestní věci vedené proti jejímu rodinnému příteli. Z toho důvodu nedošlo k vyloučení ani ostatních státních zástupců, kdy naopak spis měla přidělit svému podřízenému. Zároveň se měla nechat, pod smyšlenou záminkou, od policistů informovat o stavu trestního řízení a aktivně hájit názor, že trestní stíhání obviněné osoby je nedůvodné, nicméně měla odmítnout nechat vydat písemný pokyn k odložení věci. 
 
Spisový materiál byl v těchto dnech zaslán na Vrchní státní zastupitelství v Praze s návrhem, aby na obviněnou státní zástupkyni by podána obžaloba.  
 
 
pplk. Mgr. Jaroslav Ibehej
ÚOKFK SKPV
5. září 2012

vytisknout  e-mailem