Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Návrh na obžalobu za nabídku úplatku

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) ukončili vyšetřování případu podplácení ze strany bývalého příslušníka Policie České republiky. 

Skutku se měl dopustit bývalý pracovník Kriminalistického ústavu (dříve pracující na jedné z vedoucích pozic), který v době spáchání nebyl již více než jeden rok ve služebním poměru. Obviněný měl podle našich závěrů v únoru 2020 nabídnout policistovi Kriminalistického ústavu, který vykonává rovněž pozici „znalce“, úplatek ve výši 850 000,- Kč, pokud poškodí zkoumaný mobilní telefon takovým způsobem, aby znemožnil zpřístupnění dat, které tento mobilní telefon měl obsahovat.
  
Oslovený policista Kriminalistického ústavu slíbený úplatek odmítnul a věc oznámil.
   
Osoba byla v červnu 2020 obviněna z trestného činu podplacení podle § 332 odst. 1, odst. 2 písm. b) trestního zákoníku. Trestní stíhání probíhá na svobodě. V případě pravomocného rozsudku hrozí obviněnému trest odnětí svobody v rozsahu 1 – 6 let.
 
Spisový materiál s návrhem na podání obžaloby již byl předán státnímu zástupci Vrchního státního zastupitelství v Praze.


plk. Mgr. Jaroslav Ibehej
NCOZ SKPV
3. března 2021

vytisknout  e-mailem