Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Natankovali a nezaplatili

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Nejenže nezaplatili za benzin, ale vůbec neměli řídit.  

 

Dvacetiletý mladík i o deset let starší muž si zřejmě mysleli, že noc přikryje jejich zakázané jízdy, při nichž navíc kradli benzin. Oba případy začaly jednoduchým oznámením majitelů čerpacích stanic, že neznámý člověk ujel od stojanu bez zaplacení za natankovaný benzin.

Uherskoostrožští policisté začali zjišťovat informace k újezdu felicie z benzinky v Uherském Ostrohu, k němuž došlo v polovině prosince o půl třetí v noci. Důsledným prověřováním policisté zjistili, že s nezaplacenými patnácti litry benzinu odjel dvacetiletý mladík z Ostrožské Nové Vsi, který má soudem od začátku prosince vysloven zákaz řízení. Kromě přestupku proti majetku se tak mladík dopustil trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což zákon ukládá až tři roky vězení.

Stejných skutků se dopustil i třicetiletý muž z Kunovic, který k újezdu a řízení přes vyslovený zákaz přidal ještě neoprávněné užívání cizí věci. Tento muž, jehož trestní rejstřík rozhodně není prázdný a v současné době už pobývá ve vazební věznici, se na začátku listopadu loňského roku zmocnil cizího osobního fordu. S cizím autem, kterým chtěl nějakou dobu jezdit, přijel také navečer k čerpací stanici v Babicích. Natankoval benzin za pět set korun, nasedl a odjel, jako by se nechumelilo. V těchto dnech se ale zachumelilo a policisté mu prokázali jak neoprávněné užívání cizího auta, tak krádež benzinu i řízení přes zákaz. Tento muž, který opakovaně nerespektoval zákazy řízení, porušoval rozhodnutí soudu jízdami v silné opilosti. Hradišťským policistům se podařilo prokázat, že to je právě on, kdo byl nejdříve jen neznámým pachatelem, o kterém policistům referovali majitelé čerpací stanice v Babicích.


 

15. únor 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem