Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Natankoval si z náklaďáku

​LITOMĚŘICKO – Nyní čelí podezření; Krádež vozidla; Bylo odemčeno… 

Radovesickým policistům se podařilo objasnit případ krádeže motorové nafty. V nedávné době zaevidovali případ krádeže pohonných hmot z nákladního vozidla zaparkovaného na okraji města Budyně nad Ohří. Tehdy neznámý pachatel pravděpodobně v nočních hodinách překonal zajištění nádrže pohonných hmot a odcizil motorovou naftu. Celková škoda byla vyčíslena na více než 12 tisíc korun. Policisté se případem intenzivně zabývali a na základě operativního šetření a místní znalosti se jim podařilo případ objasnit. V těchto dnech sdělili podezření 26letému muži z Libochovicka pro trestný čin krádeže vloupáním. V případě soudem uznané viny mu hrozí až dvouletý trest.

Krádež vozidla

V uplynulých dnech byl v obci Martiněves odcizen zaparkovaný osobní vůz zn. Peugeot. Automobil zmizel z nezajištěného areálu, zřejmě v nočních hodinách. Způsobená škoda byla odhadnuta na více než 10 tisíc korun. Policisté ihned vyhlásili po vozidle celostátní pátrání, rovněž tak pátrají po neznámém pachateli. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Bylo odemčeno…

Roudničtí policisté přijali oznámení o krádeži věcí z rodinného domu v malé obci pod Horou Říp. Neznámý pachatel během odpoledních hodin vnikl nepozorovaně do nezajištěného neuzamčeného domu. Z prostoru kuchyně odcizil volně odloženou peněženku s finanční hotovostí, doklady a zlatý prsten. Škoda je vyčíslena na více než 9 tisíc korun. Po pachateli krádeže a odcizených věcech policisté pátrají.

Policisté upozorňují na důležitost zajištění soukromých objektů. Především na menších městech a vesnicích, kde obyvatelé domů často vycházejí na zahradu s tím, že se hned vrátí. V případě, že se od domu vzdálíte, i jen na kratičkou chvíli, je důležité zajistit všechny vstupní otvory – vstupní vrata, vchodové dveře, okna. Nikdy nevíte, jestli vás v době, kdy budete mimo objekt, někdo či něco zdrží. Právě této chvíle může využít neznámý pachatel.
Situace, kdy se neočekávaně prodlouží pobyt, mimo váš nezajištěný objekt, může být také uměle vytvořená, třeba právě pachatelem nebo jeho pomocníkem.

6. dubna 2022
nprap. Pavla Kofrová
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem