Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Násilníka policisté rychle dopadli

HAVLÍČKOBRODSKO: Muž byl obviněn ze tří trestných činů 

Policisté dopadli v krátké době útočníka, který v Havlíčkově Brodě napadl během večera dva náhodné muže, jeden z nich venčil psa a druhý pouze procházel ulicí. Zranění obou napadených mužů si vyžádalo lékařské ošetření, přičemž jeden z nich utrpěl vážná zranění. Policejní komisař zahájil trestní stíhání dvacetiletého muže, který byl obviněn ze tří trestných činů. Hrozí mu až desetiletý pobyt za mřížemi.

V sobotu 8. října přijali policisté po sedmé hodině večer oznámení o napadení, ke kterému došlo v lokalitě ulice Sídliště Pražská. Napadený muž zůstal po útoku bezvládně ležet na zemi a pomohly mu náhodné osoby, které přivolaly pomoc. Na místo zamířily policejní hlídky a také zdravotnická záchranná služba. Zraněného osmapadesátiletého muže odvezli zdravotníci do havlíčkobrodské nemocnice, kde byl hospitalizován. Policisté provedli šetření, zjistili dostupné informace k popisu pachatele a začali po něm okamžitě ve městě pátrat. Prověřování závažného případu převzali kriminalisté oddělení obecné kriminality. Provedeným šetřením zjistili, že se útočník před činem dopustil ve městě ještě dalšího napadení a zranil jiného muže, který po útoku z místa odešel.

Policisté zahájili prověřování. Shromažďovali, vyhodnocovali získané poznatky i informace a prováděli šetření. Podařilo se jim dostat na stopu podezřelého dvacetiletého muže, kterého vypátrali, a skončil na policejním oddělení.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař jeho trestní stíhání. „Dvacetiletý muž byl obviněn ze spáchání zločinu těžkého ublížení na zdraví a dále přečinů pokusu ublížení na zdraví a výtržnictví,“ řekl mjr. Bc. Jan Pfeffer, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti za obdobnou trestnou činnost již soudně trestán. Letos na jaře byl odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou až do podzimu příštího roku.

Muž je obviněn z toho, že v Havlíčkově Brodě napadl a zranil dva náhodné muže. Nejprve v lokalitě ulice Pražská potkal staršího muže, který venčil psa, a začal mu vyhrožovat a urážet ho. Ačkoli se snažil místo opustit, útočník ho dostihl a starší muž utržil ránu do oblasti hlavy. Následně vyhledal lékařské ošetření. Obviněný muž dále pokračoval na ulici Sídliště Pražská, kde se potkal s náhodným kolemjdoucím. Osmapadesátiletého muže náhle fyzicky napadl opakovanými údery a v útoku pokračoval, i když napadený muž upadl na zem. Napadený muž čelil úderu hlavou, ranám pěstí i kopu nohou. Po útoku zůstal ležet na zemi a útočník odešel. Napadený muž utrpěl vážná zranění.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na deset let.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

12. října 2022

vytisknout  e-mailem