Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Násilník skončil v rukou policistů

Za týrání manželky byl umístěn do vazby 

     Třiačtyřicetiletý muž z Mělnicka dlouhodobě, nepravidelně, zhruba ve dvaceti případech, týral svou manželku ve společné domácnosti v Neratovicích a to takovým způsobem, že vždy po požití alkoholu jí sprostě nadával, vyhrožoval újmou na zdraví, v jednom případě zabitím a fyzicky jí napadal tak, že jí kopal, mlátil pěstmi a tím jí způsoboval zranění, se kterými poškozená ve většině případů nenavštívila lékaře a to ani v době dvou těhotenství. Pachatel postupně zvyšoval intenzitu a brutalitu útoku, což vyvrcholilo 10. března letošního roku, incidentem, kdy napadl manželku během návštěvy restauračního zařízení v Neratovicích a to tak, že jí opakovaně udeřil nohou od židle přes záda a hlavu. Napadené se podařilo podnik opustit a odebrat se domů.
     Dne 11. března se v ranních hodinách vrátil podezřelý a ženu opět napadl. Udeřil jí do obličeje, přičemž jí mimo jiné způsobil poranění rtů a ústní dutiny, poté jí opakovaně kopal a bil do hlavy a po celém těle, následkem čehož jí způsobil další pohmožděniny. Napadené se podařilo k bytu přivolat pomoc a následně policisty z místního obvodního oddělení. Podezřelý se po jejich příjezdu zabarikádoval v bytě a odmítal je vpustit dovnitř. Následně z balkónu bytu házel různé předměty na vozidlo zaparkované před domem, ve kterém se nacházel příbuzný poškozené. Mimo jiné vyhodil i blíže nezjištěný skleněný předmět, kterým zasáhl střechu vedle stojícího vozu a na vozidle způsobil škodu zhruba 8.000,- Kč.
     Policisté s pachatelem vyjednávali přes dveře bytu. Násilné vniknutí neprovedli a to z důvodu, že hrozila ujma na zdraví osob, které se nacházely v bytě společně s pachatelem. Jednalo se o napadenou a jejich děti. Během vyjednávání s napadenou se pachateli podařilo z bytu uprchnout přes balkón. Teprve poté umožnila žena policistům a přivolaným zdravotníkům vstup do bytu.
     Pachatel byl policisty zadržen ještě téhož dne nedaleko místa bydliště. Následně byl policejním vyšetřovatelem obviněn z trestných činů týrání osoby žijící ve společném obydlí a poškození cizí věci, za které je možno uložit trest odnětí svobody až na osm let. Obviněný byl na základě příkazu soudu eskortován do vazební věznice.
 

vytisknout  e-mailem