Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Násilník je ve vězení

Třiadvacetiletý drogově závislý muž z Mladoboleslavska byl začátkem týdne po dalším vyhrožování zadržen a soudem odeslán do výkonu trestu odnětí svobody.  

  S nebezpečnou trestnou činností začal v únoru loňského roku. To jedné noci vnikl do domu v Žerčicích, tam byl při pokusu krádeže přistižen tehdy pětašedesátiletou ženou. Zaútočil na ní kovovou palicí. Žena útoku vedenému na hlavu rukama zabránila, přesto jí násilník způsobil otřes mozku a další zranění včetně zlomeniny ruky kvalifikovaná jako těžká újma na zdraví. Pachatel ženu srazil na zem a opakovaně do ní kopl. Útoku zloděje pod vlivem drog se nevyhnul ani jednašedesátiletý manžel napadené ženy. Ten vyvázl s lehčím zraněním.
  Aniž by se pachatel zmocnil nějakých věcí, z domu utekl. Ve dvoře dalšího domu se zmocnil zaparkovaného auta značky Peugeot. To pak na cestě mezi Kolomuty a Židněvsí odstavil a zapálil. Hmotná škoda byla vyčíslena na sto tisíc korun. Původně byl případ vyšetřován mimo jiné jako pokus vraždy. Nakonec byl překvalifikován na pokus těžké újmy na zdraví, porušování domovní svobody, neoprávněné užívání cizí věci a poškozování cizí věci. Pachatel byl na léčení v psychiatrické léčebně a deset měsíců po činu byl odsouzen k trestu odnětí svobody na tři roky s podmínečným odkladem na pět let.
  O posledním červnovém víkendu opět pod vlivem drog v místě bydliště rodičů v Mladé Boleslavi vyhrožoval nožem členům své rodiny a dokonce hrozil únosem čtyřletého synovce pokud nedostane alespoň tisíc korun. Peníze dostal a nakonec se zavřel v jednom z pokojů. Tam ho zadrželi přivolaní policisté.
  Zadržený byl obviněn z trestného činu vydírání a policisté podali návrh na jeho vzetí do vazby. Soud nakonec rozhodl o zrušení podmínky a nařídil dodání odsouzeného do výkonu trestu odnětí svobody. Z něj by se několik let vrátit neměl.

vytisknout  e-mailem